BIO liellops… Tas ir tā vērts!

BIO liellops… Tas ir tā vērts!

Dzīvojam laikā, kad arvien vairāk cilvēku uzmanību pievērš tam, ko ēdam, no kurienes nāk mūsu izvēlētie pārtikas produkti, kur un kā tie ražoti. Gaļas izcelsmei ir pievērsta īpašā uzmanība, jo ar to saistās daudz un dažādi mīti un puspatiesības.

Tādēļ Sky lielveikalos piedāvājam iespēju iegādāties Angus un Hereford liellopu šķirņu gaļu, kuras izcelsme meklējama Latvijas un Igaunijas pierobežā. Liivimaa Lihaveis ir Igaunijā bāzēta liellopu šķirņu audzētāju organizācija, kas apvieno saimniecības, kuras audzē lopus dabiskās, bioloģiski sertificētās ganībās, ievērojot visus noteiktos labturības principus.

Šo lopu galvenā barība ir zāle, tie ir veselīgi un to gaļa ir daudz piemērotāka cilvēka organismam nekā tā, kas iegūta no lopiem, kuri auguši intensīvās lauksaimniecības apstākļos un tikuši baroti ar graudiem, soju vai kukurūzu. Gaļa ir ne tikai kvalitatīva, bet ar izteiktu garšu, kas rodas no augiem, ko dzīvnieks ēdis. Tai ir arī izteiktāks blīvums un tekstūra, kā arī augstāka uzturvērtība. Ēdot augstākās kvalitātes bioloģisku liellopu gaļu, organisms tiek nodrošināts ar nepieciešamajām omega-3 un omega-6 taukskābēm.  Šāda gaļa satur mazāk ūdens un gatavošanas laikā tās apjoms būtiski nesamazinās, turklāt sautēšanas vai cepšanas laiks arī būs mazāks. Gaļas garša pati par sevi ir intensīva un pašpietiekama, tādēļ daudz garšvielu un taukvielu tai nebūs nepieciešams.

Grila sezona ir sākusies, tādēļ iesakam šogad pamēģināt uzgrilēt šo augstvērtīgo un dabīgo Angus un Hereford liellopu gaļu. Īsts Tbone vai antrekota steika gabals, sāls, pipari un nedaudz olīveļļas. Trīs līdz četras minūtes no katras puses, piecas minūtes, gaļai ļaujot pēc grilēšanas atpūsties, un maltīte desmit minūtēs ir gatava.

Steiks nav vienīgais veids, kā novērtēt šo tīro mantu. Īsts, sulīgs burgers vai rostbifa sendvičs, papildināts ar labām sinepēm, meksikāņu tako ar kukurūzas maizi, daudz zaļumiem, pikantu tomātu mērci vai Āzijas stir-fry ar nūdelēm, bagātīgu pākšaugu un garšvielu devu. Ikviens no šiem ēdieniem ar īstu, kvalitatīvu liellopu gaļu atklāsies no jauna un būs daudz, daudz garšīgāks. Šeit dažas receptes iedvesmai: