TRITICUM maize

TRITICUM maize

Vai maz iespējams mūs vairs pārsteigt ar maizi? Maizes sortiments lielveikalu plauktos ir milzīgs – gan formu un garšu, gan iepakojuma ziņā. Tomēr pārsteigumi vēl ir iespējami. To varam apgalvot, jo esam baudījuši tikko ceptu, vēl siltu spāņu izcelsmes Triticum maizes riecienu, bagātīgi apziestu ar sviesta kārtu. Ar vienu gabaliņu nepietiek, gribas vēl un vēl. Apaļais kukulītis ar irdeno mīkstumu un kraukšķīgo garoziņu pazuda kā nebijis.

Ksevi Ramons Simons (Xevi Ramon Simon) ir Spānijā labi pazīstams beķeris jau piektajā paaudzē. Viņa ģimenē maize vairāku gadsimtu garumā vienmēr ir cepta tradicionāli no vislabākajiem miltiem, kas malti akmens dzirnavās, 48 stundas dabiski raudzēta uz linu dvieļiem un cepta īstā maizes krāsnī. Ksevi Ramons gājis tālāk par priekšgājējiem – viņš apvienojis senču tradīcijas ar jaunākajām pasaules tehnoloģijām, kas ļauj maizi izcept tikai daļēji (pre-baked), lai dotu iespēju klientam to pabeigt cept mājās, īsi pirms maizītes pasniegšanas tās ēdājiem. Turklāt nezaudējot kvalitāti un garšu.

Maizes klaipi ir sasaldēti un tiek uzglabāti -18 ᵒC temperatūrā. Kad sagribas svaigu kukulīti, atliek to izņemt no saldētavas, 40 minūtes paturēt istabas temperatūrā un 20–25 minūtes cept krāsnī.

Pasaulē Triticum maizi izvēlas daudzi augstas klases restorāni un veikalu ķēdes. Latvijā tā nopērkama tikai Sky lielveikalos. Tikko ceptu maizīti var iegādāties maizes nodaļā, bet, ja izvēlaties saldēto, meklējiet to saldētavās, papīra iepakojumos, kas atgādina par vienkāršu, mazu ciematiņa ceptuvi.

Triticum ļoti uzmanīgi izvēlas savus sadarbības partnerus, jo meklē līdzīgi domājošos, kam rūp klients un darbs ar kvalitāti ir neapspriežama ikdiena. Sky darbinieki ir patiesi lepni, ka ir vieni no Triticum sadarbības partneriem un saviem klientiem var piedāvāt šo augstvērtīgo, izcilās kvalitātes maizi.