Sulīgākos svētku cepešus meklē SKY lielveikalos!

Sulīgākos svētku cepešus meklē SKY lielveikalos!

Bagātīgs galds svētku laikā ir goda lieta. Kad kopā sanāk visa ģimene, galdā celt gribas tikai to labāko, tāpēc Gatavots Sky meistari ir sarūpējuši saviem pircējiem izcilu svētku mielastu – gardus cepešus jebkurai gaumei! Cepešu sezona SKY lielveikalos oficiāli sākas 15. septembrī un iet pilnā sparā līdz pat aprīlim.

“Ideāls cepetis nedrīkst būt ne pārāk trekns, ne liess – tam vienkārši jābūt gardam un sulīgam,” apgalvo SKY lielveikali ražošanas vadītāja Sarmīte Majore, kura personīgi izstrādā cepešu receptes. Kopskaitā SKY var iegādāties deviņus cepešu veidus. Tie ir gan pildīti un garšvielās marinēti, gan ar zaļumiem un dzērvenēm, lai pircējiem būtu īsta izvēles brīvība. Tāpat tiek nemitīgi eksperimentēts ar jaunām garšām un pilnveidotas jau esošās.

Visvairāk cepešu gatavo no cūkgaļas kakla karbonādes, jo tā ir vismīkstākā un gardākā gaļa. Jau kopš laika gala SKY lielveikalos var nopirkt mazo cūkgaļas šķiņķa cepeti, bet pagājušajā gadā cepešu klāstu papildināja jaunums – liellopu kakla cepetis ar melnajām plūmēm, ķiplokiem un īpašu marinādi. Šim cepetim tiek izmantota bio liellopu gaļa, kas ir izcilas kvalitātes. Sekojot tendencēm un pircēju pieprasījumam, jau trīs gadus piedāvājumā ir arī tītara cepetis, šķiņķis un fileja.

Lielākā priekšrocība Gatavots Sky cepešiem ir tā, ka maksimāli tiek atvieglota to pagatavošana – cepeši ir iemarinēti 12 stundas, tad tie saglabājas gardi un gatavi pagatavošanai piecu dienu laikā, turklāt cepešu gatavošanā tiek izmantotas tikai dabīgas garšvielas.

Cepetis pircējiem tiek piedāvāts cepamajā maisiņā, ko uzreiz iespējams likt cepeškrāsnī cepšanai zemākajā plauktā. Tādā veidā produkts tiek pagatavots īpašā veidā – maisā izveidojas ūdens pilieni, gaļa sautējas tvaikā un karstumā, tajā pašā laikā iegūstot zeltaini brūnu nokrāsu. Gatavošanas rezultātā no garšvielu maisījuma un marinādes izveidojas garda mērcīte, ko var izmantot piedevām.
Cepeši pieejami arī fasēti speciālā traukā ar vāciņu un zeltītu matējumu. Šo trauku, noņemot vāku un uzliekot pāri foliju, uzreiz var ievietot cepeškrāsnī.

Gaļu var iegādāties arī atdzesētā veidā – to izcep gatavu un atdzesē šoka kamerā. Šādu cepeti var servēt kā gardu auksto uzkodu, sagrieztu šķēlēs. Svētku laikā vairākus cepešu veidus iespējams iegādāties arī karstajā vitrīnā tikko no krāsns. Vaicājiet pārdevējiem – viņi vienmēr būs gatavi informēt, kad un kādi cepešu veidi būs pieejami konkrētajās dienās, turklāt SKY lielveikalos iespējams veikt cepeša pasūtījumu savam svētku galdam – gan iemarinētu cepšanai, gan jau gatavu cepeti.

SKY var iegādāties ne tikai izcilus svētku cepešus, bet arī īpašo, pēc Sarmīte Majores receptes gatavoto brūkleņu mērci, kas lieliski sader ar gaļu, it sevišķi ar putnu gaļas cepešiem. Tās sastāvā ir brūklenes, nedaudz cukura un kanēļa, turklāt šo mērci var arī baudīt kopā ar kartupeļu pankūkām. Mērcīti veikalos pircēji var atrast pie gaļas vitrīnas, lai uzreiz varētu ielikt grozā ideālo garšas kombināciju!

Priecīgus svētkus, un lai labi garšo!