Baltās zivs pauniņas ar garšaugu sviestu un laima sulu

Baltās zivs pauniņas ar garšaugu sviestu un laima sulu

Baltās zivs pauniņas ar garšaugu sviestu un laima sulu 2–4 personām. Šādi zivtiņu var pagatavot ļoti ātri un tā vienmēr garšos kā restorānā. Garšas noslēpumi šeit pavisam ir divi – nedaudz kaltēta kumina un nedaudz svaiga koriandra. Laims brīnišķīgi izceļ garšas, un sviests zivi dara samtaini maigu un ļoti sulīgu.

Sastāvdaļas:

  • 2 baltās zivs (menca, pangasija, heks u.c.) filejas (~ 400 g)
  • 1 laims
  • 1 daiviņa ķiploka
  • daži zariņi svaiga koriandra vai pētersīļu
  • 1 tējkarote kumina
  • 50 g sviesta
  • Sāls
  • svaigi lapu salāti pasniegšanai
  • folija

Pagatavošana:

  1. No laima norīvē miziņu un izspiež sulu. Pievieno sviestu, kaltētu kuminu un nedaudz sāli. Svaigu koriandru smalki sakapā un pievieno sviesta maisījumam. Tāpat pievieno smalki sakapātu ķiplociņu. Visu samaisa kopā viendabīgā masā.
  2. Katru zivs fileju sagriež četros aptuveni vienādos gabalos. No folijas nogriež taisnstūra loksnes, saloka dubultā. Uz puses liek divus filejas gabaliņus, katram virsū uzsmērē nedaudz sviesta maisījuma. Aizloka paciņas ciet, rūpīgi aizspiežot visas maliņas. Cep uz grila vai cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 10, maksimāli 15 minūtes.
  3. Pasniedz ar svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.