Bavārijas kartupeļu salāti

Bavārijas kartupeļu salāti

1 kg novārītu, atdzesētu kartupeļu

2 cieti vārītas olas

buntīte parasto lociņu

1 sarkanais sīpols

3 ēdamkarotes kaperu

mērcei:

2 ēdamkarotes Dižonas sinepju,

150 ml neitrālas augu eļļas (piemēram, vīnogu kauliņu),

4 ēdamkarotes olīveļļas,

4 ēdamkarotes citronu sulas,

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Kartupeļus sagriež palielos gabalos (ne kā rosolam), olas tāpat. Sīpolus sagriež plānās šķēlītēs, lokus sīki sakapā. Sakuļ mērci, vislabāk ar rokas blenderi, lai veidojas majonēzei līdzīga konsistence. Mērci kopā ar kaperiem pievieno salātiem, un visu sacilā kopā.