Croque Monsieur

Croque Monsieur

Sastāvdaļas:

  • 4 šķēles pilngraudu maizes
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 120 g Grijēras siera
  • 70 g sviesta
  • 30 g kviešu miltu
  • 100–150 ml aitas piena
  • 80 g Dižonas sinepju
  • 4 šķēles cūkgaļas šķiņķa
  • 50 g Parmas siera
  • šķipsna kaltētas raudenes
  • muskatrieksts

Pagatavošana:

  1. Maizi sagriež šķēlēs un apcep sviestā uz pannas no abām pusēm zeltainu.
  2. Apcepto maizi ierīvē ar ķiploka daiviņu.
  3. Sarīvē Grijēras sieru.
  4. Pagatavo bešamela mērci. Katliņā izkausē sviestu, visu laiku maisot, pievieno miltus, tad aitas pienu. Visbeidzot pievieno 80 g rīvēta siera, sāli, šķipsnu kaltētas raudenes un muskatrieksta. Silda maisot, līdz mērce sabiezē.
  5. Maizes šķēles no vienas puses pārsmērē ar sinepēm. Uz visam četrām kārto šķiņķi.
  6. Divas šķēles pārber ar atlikušo sarīvēto Grijēras sieru. Pāri liek atlikušās divas šķēles ar šķiņķi uz leju. Saliktajām maizēm pa virsu uzlej bešamela mērci un pārber ar rīvētu Parmas sieru.
  7. Maizes liek cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā un cep apmēram 5 minūtes.