Jūras ķemmītes ar melno ķiploku, pākšaugu piedevu un putotu aveņu etiķa Sabajon mērci

Jūras ķemmītes ar melno ķiploku, pākšaugu piedevu un putotu aveņu etiķa Sabajon mērci

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • 4 jūras ķemmītes
  • 50 g pākšaugu maisījuma
  • 5 daiviņas melnā ķiploka
  • 2 olu baltumi
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 ēdamkarote aveņu etiķa 
  • dilles
  • sāls
  • pipari
  • olīveļļa

Pagatavošana: 

  1. Jūras ķemmītes izņem no vākiem, noņem gredzenu un mazo gabaliņu no ķemmītes miesas. Kārtīgi nosusina. 
  2. Ķemmītes apsmērē ar eļļu, pārber ar sāli un pipariem un apcep uz sausas uzkarsētas pannas no abām pusēm zeltainas.
  3. Pākšaugus novāra. Gataviem pākšaugiem pievieno sagrieztus melnos ķiplokus, sāli, piparus un nedaudz olīveļļas. Pievieno sakapātas dilles.
  4. Olu baltumus saputo, pievienojot šķipsnu sāls. Tad tiem pievieno pūdercukuru un aveņu etiķi.
  5. Sākot ar mērci, visu kārto jūras ķemmīšu vākos.