Līgo Hačapuri

Līgo Hačapuri

Ja esat gatavi mesties karstasinīgā mīklas mīcīšanas procesā, lai pēc tam izjustu svētlaimīgus ēšanas brīžus, dariet to. Kaspars Virsnītis zina, ka šī gruzīnu tradicionālā pīrāga recepte nepievils.

Sastāvdaļas:

  • 150 ml kefīra
  • 100 ml skābā krējuma + vēl 2 ēdamkarotes pildījumam
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes sodas
  • 300 g kviešu miltu
  • 115 g izkausēta sviesta + vēl 25 g pārsmērēšanai
  • 500 g rīvēta siera

Pagatavošana:

  1. Pagatavo mīklu. Sajauc kefīru kopā ar skābo krējumu, pievieno sāli, sodu un cukuru, pievieno izkausētu sviestu un miltus un mīca mīklu tā, kā to darītu gruzīni – ar degsmi!
  2. Sarīvētam sieram pievieno izkausētu sviestu un skābo krējumu, sablendē visu kopā viendabīgā masā.
  3. Tad atcerieties visas tās mājturības stundas, kuras ‟nobastojāt”, un izveidojiet hačapuri ziedu, lokot ārējās malas uz vidu