Paniņās marinēta tītara fileja ar atsvaidzinošiem arbūza salātiem

Paniņās marinēta tītara fileja ar atsvaidzinošiem arbūza salātiem

Paniņās marinēta tītara fileja ar atsvaidzinošiem arbūza salātiem 4 personām

Sastāvdaļas:

  • 600 g tītara filejas
  • 0,5 l paniņu
  • sula no ½ laima
  • 2 daiviņas ķiploku sāls
  • malti melnie pipari
  • 2–3 rozmarīna zariņi

Salātiem:

  • 1 kg arbūza
  • sauja piparmētru lapu
  • sula no ½ laima
  • 200 g svaiga kazas siera

Pagatavošana:

  1. Tītara fileju sagriež porciju gabalos. Gaļu liek bļodā, bagātīgi pārlej ar paniņām. Pieliek smalcinātus ķiplokus, pievieno laima sulu, sāli, maltus melnos piparus un rozmarīnu un samaisa. Atstāj marinēties vismaz 30 minūtēm.
  2. Pagatavo salātus. Arbūzu griež 2 cm šķēlēs, nomizo mizu un attīra no sēklām. Mīkstumu sagriež 2 cm kubiņos. Piparmētras smalki sakapā un pievieno arbūzam. Tāpat piespiež sulu no ½ laima vai citrona un sadrupina kazas sieru. Visu viegli sacilā kopā. Ja vēlaties, lai salāti izskatās skaistāk, tad kazas sieru pievienojiet trauka virspusē pēc tam, kad arbūzi ir samaisīti kopā ar piparmētrām un laima sulu.
  3. Gaļa ir iemarinējusies, un to tikai atliek uz sakarsēta grila vai pannas apcept no abām pusēm zeltaini brūnu. Cep 5–7 minūtes no katras puses. Gatavību pārbauda, filejā iegriežot. Gaļai jābūt gandrīz baltai, nevis rozīgai.
  4. Katram ēdājam pasniedz vienu vai divus filejas gabalus kopā ar kārtīgu kaudzīti arbūza salātu.