Pavasara cālīši ar pākšu pupiņām

Pavasara cālīši ar pākšu pupiņām

PAVASARA CĀLĪŠI AR PĀKŠU PUPIŅĀM, MAKADĀMIJAS RIEKSTU MĒRCI UN CEPTIEM SĪPOLIEM

SASTĀVDAĻAS (2 porcijas)

Makadāmijas riekstu glazūrai:

  • 30 ml sarkanvīna etiķa
  • 30 g medus
  • 150 ml olīveļļas 
  • ¼ daļa svaiga čili
  • sīpols
  • 50 g makadāmijas riekstu  
  • Sāls

Cālīšiem:

  • 2 pavasara cālīši
  • 100 g harikotas zaļo pupiņu
  • 100 g sviesta pupiņu
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 2 šalotes sīpoli
  • Burkāni
  • Medus
  • Sviests cepšanai
  • Medus
  • Apelsīns
  • Rapšu eļļa
  • Sāls

PAGATAVOŠANA:

  1. Pagatavo makadāmijas riekstu glazūru. Sakapā sīpolu un smalki sagriež ķiploku. Pievieno medu un etiķi. Ieputo iekšā olīveļļu līdz izveidojas noturīga, viendabīga konsistence. Beigās pievieno smalki rīvētus makadāmijas riekstus.
  2. Cāļus nodedzina vai noplaucē verdošā ūdenī un atbrīvo no spalvām.
  3. Cāli sadala trīs daļās – krūtiņas un atsevišķi abas kājiņas ar šķiņķi.
  4. Gaļu viegli marinē ar sāli, eļļu, medu un apelsīna sulu.
  5. Sīpolus ar visu mizu pārgriež uz pusēm, iesmērē ar eļļu un cep krāsnī aptuveni 15 minūtes.
  6. Cāļus cep uz oglēm no abām pusēm līdz tie gatavi, vai arī sākumā uz pannas tos apcep zeltaini brūnus un tad liek cepeškrāsnī uz vēl 10 minūtēm 180 grādos. 
  7. Pēc cepšanas ļauj gaļai atpūsties 5 minūtes.
  8. Pākšu pupiņām minimāli apgriež galus un kopā ar daiviņās grieztiem burkāniem cep sviestā. Pievieno sāli.
  9. Pasniedz, visu pārlejot ar makadāmijas riekstu mērci.