Putna piena rulete

Putna piena rulete

Putna piena rulete

Ja mīlat vecmāmiņu gatavotās saldās biskvīta ruletes, šo dievināsiet, apsolam. Tas gan prasīs nedaudz vairāk pacietības un mīlestības, taču jums noteikti tas ir pa spēkam. Rulete sastāv no trīs maģiskām komponentēm – biskvīta, putna piena un pašgatavotas šokolādes.

Sastāvdaļas:

BISKVĪTAM

  • 8 olas
  • 110 g cukura
  • 150 g miltu
  • šķipsniņa sāls

PUTNA PIENAM

  • 6 olas
  • 220 g cukura
  • ½ ēdamkarotes kviešu miltu
  • 110 g piena
  • 20 g želatīna
  • ½ glāzes ūdens želatīna briedināšanai
  • 165 g sviesta

ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI

  • 100 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes piena
  • 4 ēdamkarotes kakao
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • dekorēšanai – jebkas, ko sirds kāro un diēta pieļauj

Pagatavošana:

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un saputo ar cukuru, kamēr masa dubultojas un ir gaiša un gaisīga. Baltumus saputo atsevišķi ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām. Baltumus iecilā sakultajos dzeltenumos, pievieno lēnām miltus, tos iemaisot.
  2. Uz cepešpannas klāj cepamo papīru un lej iegūto biskvīta mīklu, izlīdzina to pa visu pannu. Cep 180 °C temperatūrā, kamēr gatavs, taču ne pārāk sauss, lai var sarullēt. Cik ilgi? To noteiks jūsu ģeniālā krāsns un uzmanība.
  3. Pagatavo putna pienu. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. No olu dzeltenumiem, cukura, piena un miltiem ir jātiek pie specifiskas putras. Kā tas notiek? Dzeltenumiem pievieno 110 g cukura, samaisa, pievieno pienu un ½ ēdamkaroti miltu, samaisa un liek karsēties uz lēnas uguns. Masa ir gatava, kad iegūta putras konsistence. Atdzesē, līdz tā ir pavisam auksta.
  4. Želatīnu aplej ar ½ glāzi ūdens un uzbriedina.
  5. Kad iegūtā putra atdzisusi, to saputo kopā ar sviestu istabas temperatūrā. Paralēli ūdens peldē izkausē želatīnu, ko nedaudz atdzesē.
  6. Saputo olu baltumus, pamazām pievienojot atlikušo cukuru, kas ir 110 g, un turpina putot līdz stingrām putām aptuveni 10 minūtes. Samaisa kopā ar putru, kas saputota ar sviestu. Pievieno želatīnu un kārtīgi iemaisa. Ļauj masai nedaudz sākt želēt, un tad to ziež uz izceptā biskvīta, ko sarullē kā ruleti.
  7. Pagatavo glazūru. Katliņā liek sviestu, pienu, kakao un cukuru. Visu uzkarsē uz lēnas uguns, līdz veidojas viendabīga masa, atdzesē un pārlej pāri ruletei. Dekorē ar kaltētām zemenēm vai avenēm, patiesībā ar jebko, ko sirds kāro un diēta pieļauj.