Rauga mīklas gaļas pīrādziņi

Rauga mīklas gaļas pīrādziņi

Tuvojoties gada jautrākajiem svētkiem, katras saimnieces pienākums ir galdā celt pašas gatavotus rauga mīklas gaļas pīrādziņus.

 

1 kg Gatavots Sky rauga mīklas

Ja mīklu gatavo pats:

  • 3 ēdamkarotes baltā cukura
  • 300 ml silta piena

1 tējkarote sāls

  • 500–550 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 30 ml eļļas, piemēram, vīnogu kauliņu vai neitrālas saulespuķu eļļas

rauga atdzīvināšanai:

  • 2 ēdamkarotes silta ūdens
  • 50 g svaiga rauga
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote miltu

1 ola pīrāgu apziešanai

Pildījumam:

  • 250 g kūpinātas gaļas ar treknumiņu
  • 1 sīpols
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote ķimeņu (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Gaļu sagriež smalkos kubiņos, sīpolu smalki sakapā. Visu sajauc kopā ar sāli un pipariem, skābo krējumu un ķimenēm.
  2. No mīklas veido desiņu, to sagriež nelielos gabaliņos. No katra gabaliņa izrullē bumbiņu.
  3. Bumbiņas saspiež pavisam plakanas. Uz katras liek nedaudz gaļas pildījuma un aizspiež malas ciet, lai izveidojas pīrādziņš. Visas “šuves” pīrāgam atstāj apakšpusē.
  4. Pīrāgus kārto uz cepamās plāts, apziež ar sakultu olu un katrā 2–3 reizes iedur ar dakšiņu, lai labāk cirkulē gaiss.
  5. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cep pīrādziņus 15-20 minūtes līdz zeltaini brūni.