Risotto ar biešu sulu un trīs veidu sieriem

Risotto ar biešu sulu un trīs veidu sieriem

Risotto ar biešu sulu un trīs veidu sieriem

(4 porcijām)

  • 300 g risotto rīsu
  • 200 ml baltvīna
  • 1 l biešu sulas
  • 2 šalotes sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • timiāns
  • sāls
  • cukurs
  • 80 g Parmas siera
  • 80 g Stracciatella siera
  • 80 g kazas siera

Pagatavošana:

  1. Šalotes sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.
  2. Katlā izkausē sviestu un viegli apcep sīpolus, ķiplokus un timiānu.
  3. Pievieno rīsus un turpina tos cept pāris minūtes. 
  4. Pievieno nedaudz cukura un baltvīnu.
  5. Kad baltvīns uzvārījies un alkohols no tā izgarojis, pievieno trešdaļu biešu sulas un uz lēnas uguns sautē, ik pa brīdim pievienojot vēl biešu sulu.
  6. Kad risotto gatavs, to liek uz plakanas formas šķīvja plānā kārtā, lai tas steidzīgi atdziest.
  7. Risotto pasniedz ar trīs veidu sieriem.