Jaunā gada brīvdienu vakariem piestāvēs kulināriju eksperimenti virtuvē. Šoreiz piedāvājam uzburt sāļās “Vecrīgas”, kas pildītas ar gaisīgu aknu pastēti.
Sastāvdaļas (~20 kūciņām):
MĪKLAI:
- 110 g sviesta
 - 120 ml ūdens
 - 120 ml piena
 - ½ tējkarotes sāls
 - 2 tējkarotes cukura
 - 125 g miltu
 - 4 sakultas olas
 
PILDĪJUMAM:
- 200 g aknu pastētes
 - 100 ml saldā krējuma
 - 50 ml Extra virgin olīveļļas
 - 1 tējkarote trifeļu eļļas
 - marinēts vai svaigs gurķis, sīpolloki, pētersīļi vai citi zaļumi pasniegšanai
 
Pagatavošana:
- Katliņā liek sviestu, pienu un ūdeni un ļauj uzmest burbuli. Pievieno miltus un ar koka karoti maisa, līdz masa atlec no katliņa malām, ļauj tai padzist aptuveni 10 minūtes.
 - Pa nelielam daudzumam pievieno sakultās olas un kārtīgi izmaisa, līdz masa kļūst vijīga.
 - Gatavo mīklu pilda konditorejas maisā.
 - Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai, cepamo plāti izklāj ar viegli samitrinātu cepamo papīru.
 - Ar konditorejas maisa palīdzību uz pannas izspiež mīklas piciņas tā, lai tās nebūtu pārāk tuvu cita citai.
 - Ar samitrinātu pirkstu viegli piespiež katras mīklas kaudzītes augšiņu, lai tā neapdegtu.
 - Pannu liek krāsnī un cep 20 minūtes.
 - Samazina temperatūru līdz 170 ºC un cep vēl 10–15 minūtes.
 - Gatavās “Vecrīgas” liek atdzesēties.
 - Tikmēr bļodā sakuļ saldo krējumu, pamazām pievieno pastēti un lēnām ietecina eļļu, pievieno trifeļu eļļu.
 - Katru “Vecrīgu” pārgriež uz pusēm, pilda ar putoto pastēti, uzliek zaļumus un gurķi.
 
Ar mīlestību pret ēdājiem no lielveikaliem SKY! 🧡

Stils: Līva Kārkle – Upeniece
Foto: Anda Upmale