Ķirbju piedevas un pulvera no blakus produkta izstrāde
Projekta nosaukums:
“Ķirbju piedevas un pulvera no blakus produkta izstrāde no Latvijā iegūstama ķirbja, kurš audzēts ievērojot Bioloģiskās audzēšanas nosacījumus”
Projekta mērķis:
Iegūt jaunu izejvielu (BIO ķirbja biezenis un pulveris) un tās rūpnieciskās ražošanas tehnoloģiju esošās kulinārijas un beķerejas/konditorijas produktu pievienotās vērtības paaugstināšanai un jaunu produktu radīšanai. Uz projekta pārskata 8. perioda beigām, uzņēmums projektā sasniedzis sekojošus rezultātus. Iegūtas 2 BIO ķirbja biezeņa un 2 BIO ķirbja pulvera receptūras, kas izmantojamas šo produktu rūpnieciskais ražošanai. Veikta padziļināti izpētīta ietekme uz galaproduktiem, kuros biezenis un pulveris tiek izmantots kā piedeva un/vai pamata izejviela. Izstrādātas un indeksētas publikācijas žurnālā “Agronomy research”, kā arī tiek gatavota otra publikācija iesniegšanai, indeksācijai. Projekta statuss atjaunots 31.08.2018.
Projekta numurs: 1.2.1.1./16/A/004 Pētījums tiek īstenots projekta Latvijas pārtikas nozares Kompetences centra ietvaros.
1. Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana, kas ietver:
Glabāšanas iepakojuma pētījumi;
Glabāšanas laiku un nosacījumus uzlabojošas tehnoloģijas;
Jauni produkti plašākām tirgus preferencēm.
2. Ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana, kas ietver:
Pārtikas balkusproduktu izmantošanas uzlabošana augstākas pievienotās vērtības produktos;
Lauksaimniecības un augļkopības pētījumi resursu izmantošanas efektivitātes uzlabošanai – piemērotākas sugas, audzēšanas tehnoloģijas;
Jauni, inovatīvi produkti ar augstāku pievienoto vērtību maksimāli izmantojot esošos tirgus, tehnoloģijas, citus ražošanas faktorus.
Kompetences centra projekta mērķis ir atbalstīt vismaz 10 pētījumus atbilstoši defonētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tās ražošanā, tādējādi veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, kā arī nozares komersantu konkurētspējas paaugstināšanu.
Kopējais ERAF atbalsta apjoms projektam sastāda 3 206 250 EUR.
Projekts tiek īstenots no 2016.gada 1.septembra līdz 2018.gada 31.decembrim.
Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot vietnes lietošanas pieredzi un nodrošināt tās teicamu darbību. Aicinām iepazīties ar Sky Privātuma politiku. Piekrītu
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.