Tako laiviņas

Sveiciens Starptautiskajā vegānu dienā! Šajā datumā gribam jūs iedvesmot ar vienu gardu vegānisku recepti – tako laiviņas.

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 g brūno šampinjonu
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura sīrupa
  • miziņa no ½ citrona
  • 2–3 zariņi timiāna
  • 30 ml olīveļļas
  • sāls
  • nedaudz svaigu salātlapu vai kale kāpostu

Zaļajam humusam:

  • 2 bundžas turku zirņu
  • sula un miziņa no ½ citrona
  • bunte pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes tahini pastas
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura sīrupa
  • 1 svaigs čili bez seklām
  • sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  1. Pagatavo humusu. Blenderī liek visas sastāvdaļas un blendē, kamēr iegūta zīdaina un maiga konsistence. Pagaršo un noregulē garšu, attiecīgi pievienojot vēl citronu sulu, sāli un cukura sīrupu.
  2. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep šampinjonus. Kad tie brūni, pievieno citrona miziņas, cukura sīrupu un sāli. Vēl minūti pacep, lai sēnes karamelizējas.
  3. Pilda tako laiviņas, apakšā liekot nedaudz salātlapu, tad humusu un pa virsu sēnes.
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA