SKY-logo.svg

Alus uzkodu plate

POPKORNS

  • popkorna graudi
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • sāls
  • kūpinātas paprikas pulveris

PAGATAVOŠANA

  1. Katliņā uzkarsē sviestu, kam pievienota šķipsniņa sāls.
  2. Kad sviests uzkarsis, pievieno 3 ēdamkarotes popkorna graudu un aiztaisa katla vāku. Pēc pāris minūtēm popkorns sāks sprakšķēt, graudi pūtīsies.
  3. Kad visi graudi ir “izsprāguši”, noņem katliņu no uguns un vēl siltam popkornam pievieno mazliet sviesta un kūpinātas paprikas pulveri.
  4. Uzliek katlam vāku un visu labi sakrata.

GRAUZDĒTI TURKU ZIRŅI

  • 1 bundža turku zirņu, apmēram 400 g
  • 1 daiviņa ķiploka
  • olīveļļa
  • ķiploku pulveris
  • sāls, pipari
  • kaltētas garšvielas

PAGATAVOŠANA

  1. Turku zirņus noskalo un kārtīgi nosusina. Noņem zirņu miziņas, kas nāk nost.
  2. Bļodiņā lej olīveļļu, pievieno ķiploku pulveri, sāli un piparus, kā arī kaltētas garšvielas, piemēram, raudeni, un nogaršo. Zirņus iemaisa eļļas un garšaugu maisījumā.
  3. Turku zirņus ber uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
  4. Liek līdz 190–200 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī uz apmēram 15 minūtēm. Pēdējās dažas minūtes krāsns režīmu var nomainīt uz grila režīmu. Izņem no krāsns un atdzesē pirms pasniegšanas.

ALŪ VĀRĪTAS GARNELES

  • apmēram 20 svaigu garneļu ar čaulu
  • ½ pudeles gaišā alus bez izteiktas garšas
  • 1 citrons
  • 1 laims
  • 3–4 lauru lapas
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 ēdamkarote sīki sakapātu pētersīļu
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote kaltētas raudenes
  • ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

PAGATAVOŠANA

  1. Katliņā lej pusi uz pusi alu un ūdeni, pievieno 4 daļās sagriezu citronu un laimu, kā arī lauru lapas un pētersīļus.
  2. Atsevišķā traukā samaisa sāli, ķiploku pulveri, paprikas pulveri, piparus un raudeni. Katliņā liek pusi šī maisījuma.
  3. Kad alus ar garšvielām burbuļojot vārās, tajā liek svaigas garneles ar čaulām. Tās vāra 3–4 minūtes, tad ar putu karoti izņem ārā, notecina un liek traukā. Pārkaisa ar atlikušo sauso garšvielu maisījumu un labi samaisa.
  4. Pasniedz kopā ar mārrutku mērci (mārrutki ar grieķu jogurtu vai krējumu un sāli) vai ar klasisko kokteiļmērci.

GRILĒTA KUKURŪZA

Pannā sakarsē sviestu. Lai būtu interesantāk, sviestam var pievienot garšaugus. Karstā sviestā liek cepties svaigas kukurūzas vālītes. Kad tās no visām pusēm ir zeltaini brūnas, tās ir gatavas. Noņem no pannas un liek citā traukā, pārkaisa ar sāli. Sagriež mazākos gabalos vai ēd veselas.

RIBIŅAS BBQ MARINĀDĒ

  • cūkgaļas ribiņas
  • 3–4 ēdamkarotes barbekjū mērces
  • šķipsniņa sāls, melnie pipari
  • 2 tējkarotes kļavu sīrupa
  • 3 tējkarotes olīveļļas

PAGATAVOŠANA

  1. Sagatavo marinādi, kopā samaisot visas sastāvdaļas. Svaigas ribiņas liek marinādē uz pāris stundām vai uz nakti.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai, un liek cepties ribiņas apmēram 20 minūtes.
  Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122   Hipokrāta iela 28   Krasta iela 79   Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)
+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © RX TIRDZNIECĪBA
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png