Antrekots ar sēnēm un baltvīna un krēma mērci

Sastāvdaļas:

  • 2 bio antrekota gabali
  • 4 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • 2 ēdamkarotes sarkano piparu, viegli samīcītu
  • 600 g brūno šampinjonu, pārgrieztu uz pusēm
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1,5 ēdamkarotes svaiga timiāna, sakapāta
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • olīveļļa
  • BALTVĪNA MĒRCEI: 150 ml baltvīna, 2 ēdamkarotes sviesta, 2 tējkarotes svaiga timiāna, sakapāta, 470 ml saldā krējuma, 40 g rīvēta Parmas siera, sāls, melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Antrekota steikus ierīvē ar olīveļļu, Dižonas sinepēm, sarkanajiem pipariem un sāli. Notur istabas temperatūrā no 30 minūtēm līdz pat 1 stundai.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un cepamajā pannā kārto šampinjonus, pa virsu liekot nelielus sviesta pikucīšus, kā arī timiānu, sāli un melnos maltos piparus. Liek uzkarsētā krāsnī un cep 15–20 minūtes.
  3. Grila pannu uzkarsē uz vidēji augstas uguns, steikus liek karstā pannā un cep no katras puses 5–7 minūtes, lai tie būtu sārti (medium rare). Kad steiki apcepti no abām pusēm, tos noliek uz dēlīša atpūsties
  4. Pagatavo baltvīna mērci. Katliņā ielej baltvīnu un ļauj tam viegli burbuļot ~ 2–3 minūtes, līdz trešdaļa vīna būs iztvaikojusi. Pievieno sviestu, timiānu un turpina vārīt uz vidējas uguns, līdz viss veido viendabīgu masu. Palēnām pielej saldo krējumu un mērci uzvāra. Kad katliņā parādās pirmais burbulis, temperatūru samazina un turpina vārīt uz zemas uguns ~ 5 minūtes, līdz mērce viegli sabiezējusi. Ņem nost no plīts un iemaisa sarīvēto Parmas sieru. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  5. Steiku sagriež šķēlēs, servē ar baltvīna mērci un krāsnī ceptiem šampinjoniem.

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA