SKY-logo.svg

Astoņkājis tomātu mērcē ar spageti (4 personām)

  • 600 g svaiga astoņkāja
  • olīveļļa
  • 3 sarkanie sīpoli, smalki sakapāti
  • 3 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
  • 2 glāzes sarkanvīna
  • 3 lieli tomāti, sagriezti kubiņos
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 3 ēdamkarotes melno olīvu bez kauliņiem
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 1 ēdamkarote kaperu
  • 2 ēdamkarotes pētersīļu, sakapātu

PAGATAVOŠANA

  1. Vispirms pārbauda, vai astoņkājim izgrieztas acis un “knābis”, tad to kārtīgi izdauza ar gaļas āmuriņu, lai ir mīksts.
  2. Uzvāra ūdeni ar sāli, tajā liek astoņkāji un vāra 2–3 minūtes. Astoņkāji ņem ārā un sagriež 5 cm lielos gabalos.
  3. Tikmēr katlā uzkarsē olīveļļu, pieliek sīpolus un ķiplokus un sautē, līdz tie mīksti un caurspīdīgi. Tad pievieno astoņkāji un cep 2–3 minūtes. Pievieno sarkanvīnu, sagaida pirmo burbuli, karsē vēl 3 minūtes, tad pievieno kapātos tomātus, tomātu pastu, olīvas un brūno cukuru.
  4. Labi samaisa, uzliek vāku un uz vidējas uguns visam ļauj sautēties 30 minūtes. Tad pēc garšas pievieno sāli un piparus, pievieno kaperus. Noņem vāku un ļauj sautēties vēl 10 minūtes, līdz mērce sabiezē.
  5. Tikmēr uzvāra spageti pēc instrukcijas uz iepakojuma. Tos servē ar astoņkāja un tomātu sautējumu, pa virsu uzber svaigi kapātus pētersīļus.

  Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122   Hipokrāta iela 28   Krasta iela 79   Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)
+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © RX TIRDZNIECĪBA
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png