Veselīgi un sātīgi! Tu dod priekšroku liellopa gaļas izsmalcinātajai garšu buķetei. Aicinām pagatavot bio liellopu ar bumbieriem un garšaugiem!
Sastāvdaļas
- Liellopa antrekots ar kauliņu (Igauņu izcelsmes bio liellops)
- Bumbieris
- Ābolu sidrs
- Pētersīļi
- Piparmētra
- Dilles 0.20g,
- Koriandra lapas
- Čili,
- Ķiploks
- Sāls
- Citrons
Pagatavošana
- Liellopu apber ar sāli un apsmērē ar eļļu.
- Liellopu apcep no abām pusēm uz kārtīgi sakarsētas pannas.
- Kad gaļa apcepusies, to liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (200°C). Cep 9 min, tad apgriež uz otru pusi un cep vēl 9 min.
- Pēc cepšanas gaļu apmēram 10 min atpūtina. Igauņu liellopu vislabāk pagatavot mazliet virs vidēji asiņaina, tad tā ir vissulīgākā un visgardākā.
- Mērce: sakapā pētersīļus, piparmētru, koriandru, dilles, chilly, ķiploku un sajauc ar rapšu eļļu. Klāt liek citronusulu, sāli, cukuru.
- Bumbieri nomizo, pārgriež uz pusēm, izgriež serdi un liek vārīties ābolu sidrā.