Ideja šodienas vakariņām 30 minūtēs – cepamķirbis ar kazas sieru! Tepat Latvijā audzis ķirbītis, augstvērtīgie Kluth zīmola Indijas rieksti un maigie Chevrotele kazas sieri.
SASTĀVDAĻAS:
1 kg cepamķirbja
100 g Indijas riekstu Kluth
1 svaigs čili pipars vai ½ tējkarotes čili pulvera
sāls, Kajennas pipari, 1 ēdamkarote medus, olīveļļa cepšanai
100 g rukolas
100 g ķiršu tomātiņu
100 g kazas siera Chevrotele
PAGATAVOŠANA:
- Ķirbi ar visu mizu sagriež gabalos, liek lielā traukā. Pievieno ripiņās sagrieztu čili piparu, riekstus, medu, olīveļļu un visas garšvielas un samaisa visu kopā. Mēs izvēlējāmies Kluth zīmola Indijas riekstus – ļoti labas kvalitātes, nemaz nav salauzīti un ir lieli pēc izmēra.
- Visu liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī 30 minūtes, kamēr ķirbis mīksts.
- Pasniedz uzreiz, bagātīgi pārkaisītu ar svaigu rukolu, uz pusēm pārgrieztiem ķiršu tomātiņiem un gabaliņiem svaigā Chevrotele kazas siera – ar medu vai zaļumiem. Abi garšo izcili!