Ceptas austeres ar zilo sieru

Vai nebūtu laiks pagatavot lielisku maltīti ar austerēm? Mums šķiet, ka ir īstais brīdis. Jūras velšu cienītāji būs sajūsmā!

Sastāvdaļas:

  • 6 – 8 austeres
  • 100 g zilā siera
  • 1 purava baltā daļa
  • 4 olu dzeltenumi
  • 50 ml dzirkstošā vīna

Pagatavošana:

1. Vispirms atver austeres, saglabājot vākos esošo ūdeni.

2. Katliņā lej ūdeni no austeru vākiem, pievieno mazliet ūdens, lai var tajā izvārīt austeres.

3. Austeres liek vārošā ūdenī burtiski uz 2–3 sekundēm. Izņem un ieliek tās traukā, kas stāv uz ledus, lai austeres atdziest.

4. Karstajā ūdenī uz brīdi iemērc arī vākus, lai tie sterilizējas.

5. Purava balto daļu sagriež ļoti smalkos un tievos stienīšos. Tos uz pannas sviestā sautē, līdz tie ir mīksti, bet ne piedeguši. Pievieno mazliet sāli.

6. Sagatavotos puravus liek austeru vākos, pa virsu novieto atdzesētās austeres. Tām pa virsu liek zilo sieru.

7. Pagatavo Sabayon mērci no olu dzeltenumiem un dzirkstošā vīna. Katliņā uzvāra ūdeni. Metāla bļodā iesit olu dzeltenumus, pievieno baltvīnu. Bļodu liek karstā ūdens peldē, un olas ar vīnu saputo, līdz masa ir viendabīga, pufīga un putaina.

8. Noņem no uguns un pievieno 1–2 tējkarotes sviesta, ko ieputo iekšā.

9. Šo masu lej pāri zilajam sieram uz austerēm.

10. Liek austeres vākos krāsnī grila režīmā (apmēram 190–200 ºC temperatūrā) uz pāris minūtēm, līdz Sabayon mērce paliek zeltaini brūna un siers sāk kust.

11. Pasniedz ar svaigu maizi.

Lai labi garšo!

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA