Anīsa notis fenhelī lieliski papildinās saldumu garnelēs, un kartupeļi, cepoties sviestā ar veselām ķiploka daiviņām, būs izcili. Citrona šķēle svaigumam, un maltīte izdevusies!
Gatavo: Uģis Veits
Foto: Kristina Sisejeva
Stils: Agate Vanuška-Andruce
Sastāvdaļas:
- 500 g garneļu
- 1–2 mazi fenheļi
- 300 g jauno kartupeļu
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 1 ola
- 1 galviņa ķiploka
- 100 ml Extra virgin olīveļļas
- 100 ml neitrālas augu eļļas
- 2 citroni
- jūras sāls
- 100 g sviesta
Pagatavošana:
- Kartupeļus liek vārīties sālsūdenī, 2 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno daiviņās sagrieztu fenheli. Ūdeni nokāš, un ļauj dārzeņiem patvaicēties.
- Divas daiviņas ķiploku nomizo un sasmalcina, pievieno traukā veselu olu, sinepes, sulu no ½ citrona un jūras sāli. Lēni kuļot ar rokas blenderi vai ar roku, pievieno vispirms augu eļļu, pēc tam olīveļļu.
- Foliju saloka trīs kārtās un liek pannā, lai vieglāk sapildīt. Apakšā kārto kartupeļus un fenheli, pāri liek garneles, atlikušos ķiplokus un kubiņos sagrieztu sviestu. Pārkaisa ar jūras sāli, un paciņu cieši aizver.
- Liek cepties ugunskurā vai uz grila 10–15 minūtes, līdz garneles gatavas. Pasniedz ar svaiga citrona šķēli.