Grilēta vesela zivs ar ķiploku un pētersīļu sviestu un citronu 

Zivij garšaugi un sviests nekad nevar būt par daudz. Vienmēr izvēlieties svaigus un sezonālus garšaugus, lai iegūtu visvairāk uzturvielu no pagatavotā ēdiena.

Gatavo: Uģis Veits

Foto: Kristina Sisejeva

Stils: Agate Vanuška-Andruce

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • 1 barramundi vai cita baltā zivs
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 1–2 buntītes pētersīļu (ap 150 g)
  • 2 citroni
  • 80 g sviesta

Pagatavošana:

  1. Zivij norīta zvīņas un sagatavo to grilēšanai. 
  2. Pētersīļus notīra no kātiem un smalki sakapā. Pievieno sviestam, piespiež citronu sulu, pieliek jūras sāli, smalki sarīvētus ķiplokus un sajauc vienmērīgā masā. 
  3. Pusi gatavā sviesta liek zivs vēderā ar pāris šķēlēm citrona, un liek zivi cepties uz grila. 
  4. Cep zivi, līdz tā ir gatava, beigās ziež virsū atlikušo sviestu, ļauj izkust un sasūkties zivī. Pasniedz ar citrona šķēli. 
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122   Hipokrāta iela 28   Krasta iela 79   Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)
+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © RX TIRDZNIECĪBA