Jāņu siers

Sastāvdaļas:

  • 5 l trekna piena ( vismaz 3,2%, vislabāk nepasterizēts)
  • 3 kg pilnpiena biezpiena
  • 200 g sviesta
  • 4 olas
  • 3 ēdamkarotes ķimeņu
  • sāls
  • marles gabaliņš ( to iespējams iegādāties aptiekā)

Pagatavošana:

  1. Pienu  lej katlā un silda. Pievieno biezpienu un maisa līdz atdalās sūkalas. Visu masu lej caurdurī un notecina lieko ūdeni.
  2. Siera masu liek atpakaļ katlā, pievieno sviestu, sakultas olas, ķimenes, sāli un maisa līdz siers sāk atdalīties no katla malām un līdzināties sieram.
  3. Bļodiņā izklāj marlīti un siera masu liek tajā. Izveido siera formu, marlīti aizloka ciet un liek uz šķīvja, zem sloga atdzist un notecēt liekajām sūkalām. Ļauj atpūsties vismaz pusi dienu.
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA