Krāsnī ceptas Mauger austeres

Austeres lielākoties ēdam svaigas, bet dažādībai un kamēr vēl ārā saule ar zobiņiem iesakām šo aromātisko un sātīgo cepto austeru recepti no “Pie galda!” žurnāla.

Gatavo: Liene Vilnīte

Stils: Līva Kārkle-Upeniece

Foto: Kristina Sisejeva

Sastāvdaļas (12 austerēm vai 2 porcijām):

  • 12 svaigas austeres, piemēram, Mauger
  • 1 citrons
  • 10 ēdamkarotes panko rīvmaizes
  • buntīte pētersīļu
  • 2–3 ēdamkarotes sviesta
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 50 g cietā tipa siera

Pagatavošana:

  1. Austeres rūpīgi atver vaļā, noņem vāciņu un nolej lieko šķidrumu. Cepamo papīru, kas nedaudz lielāks par cepamo plāti, saburza, un uz tā izkārto austeres. Tad tās stāvēs stabili, negāžoties apkārt.
  2. Sagatavo pildījumu. Pannā izkausē sviestu, pievieno rīvmaizi, smalki sakapātus zaļumus, no citrona norīvētu miziņu un rīvētu cietā tipa sieru. Visu samaisa kopā un noņem no plīts.
  3. Uz katras austeres liek pa 1 ēdamkarotei pildījuma. Pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep 180 ºC temperatūrā 5 minūtes, līdz pildījums ir zeltaini brūns un viss čurkst un smaržo.
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA