SKY-logo.svg

Kunturu cūkas ribiņas ar ķimeņkartupeļiem

Šoreiz ideja vakariņām, kuras gatavojas cepeškrāsnī pašas! Atliek vien iemarinēt gaļu un dārzeņus un visu salikt uz cepamās pannas.
Ķimenes ir ļoti latviska garšviela, ko parasti novērtējam tikai kā piedevu Jāņu sieram. Bet velti, jo ķimene ir tāds latviešu kumins, kas savu devu mūsu eksotikas piešķirs gan gaļai, gan dārzeņiem!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg Kunturu cūkgaļas pavēderes vai biezo ribiņu;
  • ribiņu marināde;
  • 2 ēd.k. olīveļļas;
  • 2 ēd.k. sojas mērces;
  • 1 ēd.k. Fuchs vai citu ķimeņu;
  • 1 ēd.k. medus, sāls un pipari;
  • 1 kg mazu kartupelīšu;
  • 2 ēd.k. olīveļļas;
  • Gran Gusto dzeltenais kečups pasniegšanai.

PAGATAVOŠANA:

  1. Gaļu sagriež porciju gabaliņos un liek bļodā. Pievieno eļļu, sojas mērci, sāli, ķimenes, svaigi maltus melnos piparus un medu un samaisa visu kopā. Atstāj vismaz 1 stundu iemarinēties.
  2. Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu ber otrā bļodā, pievieno eļļu, sāli un ķimenes un visu apmaisa.
  3. Uz cepamās plāts vienā pusē izkārto ribiņas un liek cepties 200 ºC temperatūrā 15 minūtes. Pēc 15 minūtēm pannas otrā pusē pievieno kartupeļus, un cep visu vēl 30 minūtes. Ribiņas ir gatavas, kad no kauliņiem sāk atdalīties gaļa un kartupeļi ir mīksti.
  4. Pasniedz ar Gran Gusto dzelteno kečupu.
    Lai lieliski garšo!
  Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122   Hipokrāta iela 28   Krasta iela 79   Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)
+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © RX TIRDZNIECĪBA
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png