Maltās gaļas kesadiljas ar kukurūzu un kinzas sieru

Sātīgas, pikantas un viegli pagatavojamas! Labi garšos arī ar citām piedevām, kā, piemēram, gvakamole, tomātu salāti vai skābais krējums. Dūmu aromāts no grila piešķirs papildu garšas nianses.

Recepte no jaunākā “Pie galda!” žurnāla.

Gatavo: Uģis Veits

Foto: Kristina Sisejeva

Stils: Agate Vanuška-Andruce

Sastāvdaļas (6 gabaliem):

  • 6 kviešu tortijas 20 cm/dm
  • 80 g Manchego siera
  • 80 g Provolone siera
  • 80 g Red Cheddar siera
  • 400 g Melnā Govs liellopu maltās gaļas
  • 100 g tomātu pastas
  • 1 liels saldais sīpols
  • 1 laims
  • 150 g konservētas kukurūzas
  • 2 buntes kinzas
  • 1–2 halapenjo pipari
  • olīveļļa
  • pa 1 tējkarotei oregano, ķiploku pulvera, saldās paprikas, malta kumīna, čili pulvera, melno piparu 

Pagatavošana:

  1. Garšvielas samaļ viendabīgā pulverī. Uz sakarsētas pannas apcep malto gaļu, pievieno tomātu pastu un garšvielas. Apmaisa, izsilda un noliek malā.
  2. Sierus sarīvē uz rupjās rīves vai sagriež salmiņos, piejauc maltās gaļas masai, pievieno kukurūzu.
  3. Saldo sīpolu un halapenjo piparus smalki sagriež, kinzu sasmalcina. Sajauc visu kopā, piespiež laima sulu, sāli un mazliet olīveļļas.
  4. Tortijas pilda ar gaļas un siera pildījumu, viegli sapresē un grilē uz mēreni silta grila vai uz pannas, līdz tās ir zeltaini brūnas. Pasniedz siltas ar kinzas salsu.

Lai labi garšo!

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA