Mēs dzīvojam vienreiz un katrs šai dzīvē ir pelnījis kaut reizi nobaudīt īstu #Melnā Govs gaļas fabrikas Melnā Angusa steiku Tasmānijas piparu marinādē. Iedvesmojieties un baudiet!
Recepte no jaunākā “Pie galda!” žurnāla.
Gatavo: Uģis Veits
Foto: Kristina Sisejeva
Stils: Agate Vanuška-Andruce
Steiku pirms cepšanas vienmēr vēlams paturēt istabas temperatūrā vismaz 1 stundu un pēc cepšanas ļaut tam vidēji 5 minūtes atpūsties pirms griešanas, lai tas būtu sulīgāks. Steikam un tā kvalitātei ir jābūt zvaigznei, nevis piedevām pie kaut kā.
Sastāvdaļas (2 porcijām):
- 300 g Melnā Govs rump steika Tasmanijas piparu marinādē
- 80 g zilā siera
- 100 g sviesta
- melnie pipari
- 1 tējkarote kaltēta bazilika
- 1 daiviņa ķiploka
- 1 buntīte lociņu
- 1 buntīte rozmarīna
- 1 buntīte timiāna
Pagatavošana:
- Ķiploku smalki sarīvē, lociņus, rozmarīnu un timiānu sasmalcina.
- Zilo sieru sakuļ ar sviestu, sagrieztajiem garšaugiem, rīvēto ķiploku, melnajiem pipariem un jūras sāli pēc garšas.
- Steiku istabas temperatūrā cep 3–4 minūtes no katras puses, atpūtina 2–3 minūtes un pasniedz, pārziežot ar zilā siera sviestu.
Lai labi garšo!