Melnā angusa steiks ar sezonas garšaugu un zilā siera sviestu

Mēs dzīvojam vienreiz un katrs šai dzīvē ir pelnījis kaut reizi nobaudīt īstu #Melnā Govs gaļas fabrikas Melnā Angusa steiku Tasmānijas piparu marinādē. Iedvesmojieties un baudiet!

Recepte no jaunākā “Pie galda!” žurnāla.

Gatavo: Uģis Veits

Foto: Kristina Sisejeva

Stils: Agate Vanuška-Andruce

Steiku pirms cepšanas vienmēr vēlams paturēt istabas temperatūrā vismaz 1 stundu un pēc cepšanas ļaut tam vidēji 5 minūtes atpūsties pirms griešanas, lai tas būtu sulīgāks. Steikam un tā kvalitātei ir jābūt zvaigznei, nevis piedevām pie kaut kā.

Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 300 g Melnā Govs rump steika Tasmanijas piparu marinādē
  • 80 g zilā siera
  • 100 g sviesta
  • melnie pipari
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 buntīte lociņu
  • 1 buntīte rozmarīna
  • 1 buntīte timiāna

Pagatavošana:

  1. Ķiploku smalki sarīvē, lociņus, rozmarīnu un timiānu sasmalcina. 
  2. Zilo sieru sakuļ ar sviestu, sagrieztajiem garšaugiem, rīvēto ķiploku, melnajiem pipariem un jūras sāli pēc garšas.
  3. Steiku istabas temperatūrā cep 3–4 minūtes no katras puses, atpūtina 2–3 minūtes un pasniedz, pārziežot ar zilā siera sviestu. 

Lai labi garšo!

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122   Hipokrāta iela 28   Krasta iela 79   Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)
+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © RX TIRDZNIECĪBA