Sastāvdaļas:
- 500 g ņoku (gnocchi)
- 8–10 baltie sparģeļi
- 3 daiviņas ķiploku
- 1 saldais sīpols
- 100 g meža šampinjonu (var izmantot arī citas sēnes)
- 100 g balto enoki sēņu (ziemas celmene)
- 80 g Grijēras siera
- 150 ml saldā krējuma
- 30 g spinātu
- sauja valriekstu
- šķipsna kaltētas raudenes
- sviests cepšanai
- olīveļļa
Pagatavošana:
- Ņokus vāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Ūdenim pievieno nedaudz eļļas. Gatavus nokāš un izber uz šķīvja dzesēties.
- Sparģeļiem nogriež 2 cm (vai nomizo 5 cm) no pamatnes. Atlikušo pārgriež šķērsgriezumā uz pusēm.
- Ķiploku sagriež plānās šķēlītēs, sīpolu rupjos gabalos. Šampinjonus sagriež smalkāk, enoki sēnēm nogriež vienojošo pamatni.
- Uz pannas izkausē sviestu. Pievieno ķiplokus, sīpolus un sēnes. Pēdējos pievieno sparģeļus. Visu apcep. Beigās pievieno sāli, piparus un šķipsnu raudenes.
- Sieru sarīvē.
- Uz citas pannas izkausē sviestu. Tajā apcep ņokus. Beigās pievieno saldo krējumu, rīvēto sieru, spinātus un vēl pavisam nedaudz pasautē.
- Kārto uz šķīvja. Vispirms ceptās sēnes, tad ņokus ar spinātiem. Dekorē ar drupinātiem valriekstiem.