SKY-logo.svg

Video: Ņoki ar sēnēm un sparģeļiem

Sastāvdaļas:

  • 500 g ņoku (gnocchi)
  • 8–10 baltie sparģeļi
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 saldais sīpols
  • 100 g meža šampinjonu (var izmantot arī citas sēnes)
  • 100 g balto enoki sēņu (ziemas celmene)
  • 80 g Grijēras siera
  • 150 ml saldā krējuma
  • 30 g spinātu
  • sauja valriekstu
  • šķipsna kaltētas raudenes
  • sviests cepšanai
  • olīveļļa 

Pagatavošana:

  1. Ņokus vāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Ūdenim pievieno nedaudz eļļas. Gatavus nokāš un izber uz šķīvja dzesēties.
  2. Sparģeļiem nogriež 2 cm (vai nomizo 5 cm) no pamatnes. Atlikušo pārgriež šķērsgriezumā uz pusēm.
  3. Ķiploku sagriež plānās šķēlītēs, sīpolu rupjos gabalos. Šampinjonus sagriež smalkāk, enoki sēnēm nogriež vienojošo pamatni.
  4. Uz pannas izkausē sviestu. Pievieno ķiplokus, sīpolus un sēnes. Pēdējos pievieno sparģeļus. Visu apcep. Beigās pievieno sāli, piparus un šķipsnu raudenes.
  5. Sieru sarīvē.
  6. Uz citas pannas izkausē sviestu. Tajā apcep ņokus. Beigās pievieno saldo krējumu, rīvēto sieru, spinātus un vēl pavisam nedaudz pasautē.  
  7. Kārto uz šķīvja. Vispirms ceptās sēnes, tad ņokus ar spinātiem. Dekorē ar drupinātiem valriekstiem.
  Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122   Hipokrāta iela 28   Krasta iela 79   Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)
+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © RX TIRDZNIECĪBA
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png