Tradicionāls spāņu ēdiens – Paelja

Ēdiens, kas piestāv karstām un saulainām vasaras brīvdienām. Tādēļ te recepte iedvesmai.

Sastāvdaļas:

  • 350 g parboiled rīsu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 sauja Renna mīdiju eļļā
  • 2 tomāti
  • 1 sarkanais sīpols
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 čili pipars
  • 2 apelsīni
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 l buljona
  • 1 citrons
  • 3 lauru lapas
  • eļļa cepšanai
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 400 g Rosso di Mazare garneles

Pagatavošana:

1. Dziļā pannā ielej nedaudz olīveļļas, kurā apcep lauru lapas, ķiploka daiviņas, 1 apelsīna un 1 citrona šķēlīti, un, kad eļļa uzsūkusi garšas, ņem visu ārā.

2. Sagatavotajā eļļā ber smalki sakapātu sīpolu un čili piparu. Kad tie apcepušies, pievieno kubiņos sagrieztus tomātus, tomātu pastu un garenās sloksnītēs sagrieztu papriku, visu vienmērīgi pavisam nedaudz apcep.

3. Atsevišķā pannā apcep jūras veltes un notīrītas garneles. 

4. Dziļās pannas saturam pievieno rīsus, buljonu, kā arī miziņas un sulu no abiem apelsīniem. Šajā brīdī jāsamazina karstums un panna viegli jākarsē, lai rīsi pamazām uzsūktu buljonu un uzbriestu. Kopumā tas var aizņemt apmēram 40 minūtes vai pat ilgāk. 

5. Kad rīsi uzbrieduši, pievieno apceptās jūras veltes un citrona šķēlītes.

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA