Ēdiens, kas piestāv karstām un saulainām vasaras brīvdienām. Tādēļ te recepte iedvesmai.
Sastāvdaļas:
- 350 g parboiled rīsu
- 1 sarkanais sīpols
- 1 sauja Renna mīdiju eļļā
- 2 tomāti
- 1 sarkanais sīpols
- 4 daiviņas ķiploku
- 1 čili pipars
- 2 apelsīni
- 1 sarkanā paprika
- 1 l buljona
- 1 citrons
- 3 lauru lapas
- eļļa cepšanai
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 400 g Rosso di Mazare garneles
Pagatavošana:
1. Dziļā pannā ielej nedaudz olīveļļas, kurā apcep lauru lapas, ķiploka daiviņas, 1 apelsīna un 1 citrona šķēlīti, un, kad eļļa uzsūkusi garšas, ņem visu ārā.
2. Sagatavotajā eļļā ber smalki sakapātu sīpolu un čili piparu. Kad tie apcepušies, pievieno kubiņos sagrieztus tomātus, tomātu pastu un garenās sloksnītēs sagrieztu papriku, visu vienmērīgi pavisam nedaudz apcep.
3. Atsevišķā pannā apcep jūras veltes un notīrītas garneles.
4. Dziļās pannas saturam pievieno rīsus, buljonu, kā arī miziņas un sulu no abiem apelsīniem. Šajā brīdī jāsamazina karstums un panna viegli jākarsē, lai rīsi pamazām uzsūktu buljonu un uzbriestu. Kopumā tas var aizņemt apmēram 40 minūtes vai pat ilgāk.
5. Kad rīsi uzbrieduši, pievieno apceptās jūras veltes un citrona šķēlītes.