Elegantais brioša maizes deserts ar trifelēm ir fan-tas-tisks! Ja vēlaties palutināt sevi un tuviniekus, dodies uz SKY lielveikalu, kur atradīsi visu nepieciešamo.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
BRIOŠA MAIZEI:
- 200 g kviešu miltu
- 45 g cukura
- 114 g olu istabas temperatūrā
- 30 g piena
- 12 g sausā rauga
- 85 g sviesta istabas temperatūrā, sagriezta mazākos gabalos
- 5 g sāls
- 100 ml piena mērcēšanai
- 60 g sviesta cepšanai
- 80 g cukura apviļāšanai
- 100 g stracciatella jogurta
- 40 g tumšās šokolādes ar sāļo karameli, smalki sagrieztas
- 20 g Extra virgin olīveļļas ar baltajām trifelēm
Pagatavošana:
- Bļodā liek miltus un pusi cukura.
- Pienu kopā ar atlikušo cukuru uzsilda līdz 30 ºC temperatūrai. Pievieno sauso raugu un atstāj uz 10 minūtēm.
- Olas sakuļ un izkāš caur sietu. Pievieno miltiem un izmaisa ar miksera mīklas uzgali, līdz izveidojas bieza masa.
- Pievieno raugu un turpina mīcīt.
- Turpina mīcīt un pa vienam gabaliņam pievieno sviestu. Nākamo sviesta gabaliņu pievieno, kad iepriekšējais iestrādājies mīklā. Kad viss sviests pievienots, pieliek sāli un izmīca.
- Pārliek stikla bļodā un pārklāj ar dvieli. Atstāj uz 30 minūtēm raudzēties.
- Kad mīkla uzrūgusi, izveido kukulīti (vai divus mazākus 250 g kukulīšus). Liek maizes formā, apsmērē ar olu.
- Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, tad apgriež pa 180º un cep vēl 20 minūtes.
- Kukulīti sagriež vidēji biezās šķēlēs. Katru šķēli iemērc pienā, tad apviļā cukurā no abām pusēm.
- Liek uz sakarsētas pannas ar sviestu. Cep no abām pusēm, līdz tās ir karamelizējušās.
- Uz šķīvja kārto jogurtu, pa virsu liek maizes grauzdiņu, apber ar šokolādi un viegli aplej ar olīveļļu.