Pain perdu ar stracciatella jogurtu un trifeļu eļļu

Elegantais brioša maizes deserts ar trifelēm ir fan-tas-tisks! Ja vēlaties palutināt sevi un tuviniekus, dodies uz SKY lielveikalu, kur atradīsi visu nepieciešamo.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

BRIOŠA MAIZEI:

  • 200 g kviešu miltu
  • 45 g cukura
  • 114 g olu istabas temperatūrā
  • 30 g piena 
  • 12 g sausā rauga
  • 85 g sviesta istabas temperatūrā, sagriezta mazākos gabalos
  • 5 g sāls
  • 100 ml piena mērcēšanai
  • 60 g sviesta cepšanai
  • 80 g cukura apviļāšanai
  • 100 g stracciatella jogurta
  • 40 g tumšās šokolādes ar sāļo karameli, smalki sagrieztas
  • 20 g Extra virgin olīveļļas ar baltajām trifelēm 

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek miltus un pusi cukura. 
  2. Pienu kopā ar atlikušo cukuru uzsilda līdz 30 ºC temperatūrai. Pievieno sauso raugu un atstāj uz 10 minūtēm.
  3. Olas sakuļ un izkāš caur sietu. Pievieno miltiem un izmaisa ar miksera mīklas uzgali, līdz izveidojas bieza masa. 
  4. Pievieno raugu un turpina mīcīt. 
  5. Turpina mīcīt un pa vienam gabaliņam pievieno sviestu. Nākamo sviesta gabaliņu pievieno, kad iepriekšējais iestrādājies mīklā. Kad viss sviests pievienots, pieliek sāli un izmīca. 
  6. Pārliek stikla bļodā un pārklāj ar dvieli. Atstāj uz 30 minūtēm raudzēties. 
  7. Kad mīkla uzrūgusi, izveido kukulīti (vai divus mazākus 250 g kukulīšus). Liek maizes formā, apsmērē ar olu. 
  8. Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, tad apgriež pa 180º un cep vēl 20 minūtes. 
  9. Kukulīti sagriež vidēji biezās šķēlēs. Katru šķēli iemērc pienā, tad apviļā cukurā no abām pusēm. 
  10. Liek uz sakarsētas pannas ar sviestu. Cep no abām pusēm, līdz tās ir karamelizējušās. 
  11. Uz šķīvja kārto jogurtu, pa virsu liek maizes grauzdiņu, apber ar šokolādi un viegli aplej ar olīveļļu. 
Gatavo: Linda Brensone
Stils: Baiba Prindule-Rence
Foto: Māris Kiseļovs
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA