SKY-logo.svg

Pildīti Kartupeļi

Vēl viens garšas stāsts un izcila rudens recepte, kas apvieno jauno ražu un tikai lielveikalos SKY nopērkamo BIO liellopa gaļu!

SASTĀVDAĻAS:

1 kg lielu kartupeļu
750 g bio liellopa šķiņķa
500 g konservētu plūmju tomātu
1 sīpols

KARAMELIZĒTIEM AVEŅU SĪPOLIEM:

1 kg violeto sīpolu
200 g aveņu
100 g cukura
2 ēdamkarotes balzametiķa

PAGATAVOŠANA:

  1. Pagatavo gaļu. Tam būs nepieciešams 6 stundas. Uz uguns liek katlu un uzsilda tajā eļļu. No visām pusēm apcep liellopa šķiņķi tā, lai visas malas un lielie laukumi būtu noslēgti. Katlā pievieno konservētos tomātus un sagrieztu sīpolu. Ja tomāti nenosedz visu gaļu, tad pievieno mazliet ūdens.
  2. Vāra, līdz uzmetas pirmie burbuļi, un tad nogriež karstumu uz minimālo, uzliek vāku un karsē vismaz 5 stundas. Ik pa brīdim pārbauda, vai šķidrums nav iztvaikojis. Ja tas izzūd, tad pievieno mazliet ūdens. Vārīšanas beigās pievieno sāli un piparus. Ja liekas, ka tomātu mērce ir mazliet par skābu, tad pievieno 1–2 ēdamkarotes cukura. 
  3. Pagatavo sīpolus. Sasmalcina tos plānās ripiņās. Pannu sakarsē, uzlej eļļu, un apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši maigi zeltaini. Pievieno avenes, cukuru un balzametiķi. Nogriež uguni līdz minimumam, turpina sautēt vēl 20 minūtes. 
  4. Kartupeļus izvāra, gareniski pārgriež uz pusēm. Pilda ar sīpoliem un gaļu. Pirms pasniegšanas pildītus 10 minūtes cep krāsnī 180 ºC temperatūrā.

  Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122   Hipokrāta iela 28   Krasta iela 79   Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)
+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © RX TIRDZNIECĪBA
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png