500 g rabarberu, sagrieztu mazos gabaliņos
250 g sīpolu
250 g gaišā muskovado cukura
100 g rozīņu vai žāvētu dzērveņu
100 g dateļu
100 ml sarkanvīna etiķa
50 g sviesta
sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Sīpolus smalki sakapā, liek katliņā un uz lēnas uguns sviestā izsautē zeltainus.
2. Pievieno etiķi, un vāra apmēram 10 minūtes, līdz izgaro viss sīvums un skābums.
3. Pievieno rabarberus un rozīnes. Sautē 15 minūtes. Dateles, sāli un cukuru pievieno sīpoliem un sautē katliņā bez vāka, kamēr rabarberi ir mīksti.
4. Kad čatnijs gatavs, to pilda tīrās, sausās burkās un uzglabā ledusskapī. Visgaršīgākais čatnijs būs pēc nedēļas stāvēšanas ledusskapī. Ar garantiju!