Dzelteno tomātu krēmzupa

Dzelteno tomātu krēmzupa

Dzelteno tomātu krēmzupa

(2 porcijas)

Sastāvdaļas:

  • 100 g saulē kaltētu dzelteno tomātu eļļā
  • 200 g grilētu dzelteno tomātu savā sulā
  • 100 g dzeltenās paprikas
  • 2 svaigi dzeltenie tomāti
  • 200 ml saldā krējuma
  • 50 g sviesta
  • sīpols
  • ķiploks
  • olīvas
  • garšaugi
  • sāls pēc garšas
  • 125 g kazas krēmsiera 

Pagatavošana:

  1. Svaigos dzeltenos tomātus apcep vai apdūmo un pēcāk noņem tiem mizu.
  2. Smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus apcep sviestā. 
  3. Tad pievieno saulē kaltētos dzeltenos tomātus, rupji sagrieztu dzelteno papriku, ceptos tomātus, tomātus savā sulā, saldo krējumu un visu kopā vāra ap 10-15 minūtēm, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.
  4. Liek blenderī un samaļ viendabīgā konsistencē. Beigās pievieno etiķi ar pasifloras augļa sulu un sāli pēc nepieciešamības.
  5. Pasniedz, virsū kārtojot svaigu sīpolu, kaltētus un svaigus tomātus, olīvas, garšaugus un kazas krēmsieru.