Risotto ar biešu sulu un trīs veidu sieriem
(4 porcijām)
- 300 g risotto rīsu
- 200 ml baltvīna
- 1 l biešu sulas
- 2 šalotes sīpoli
- 4 daiviņas ķiploku
- 1 ēdamkarote sviesta
- timiāns
- sāls
- cukurs
- 80 g Parmas siera
- 80 g Stracciatella siera
- 80 g kazas siera
Pagatavošana:
- Šalotes sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.
- Katlā izkausē sviestu un viegli apcep sīpolus, ķiplokus un timiānu.
- Pievieno rīsus un turpina tos cept pāris minūtes.
- Pievieno nedaudz cukura un baltvīnu.
- Kad baltvīns uzvārījies un alkohols no tā izgarojis, pievieno trešdaļu biešu sulas un uz lēnas uguns sautē, ik pa brīdim pievienojot vēl biešu sulu.
- Kad risotto gatavs, to liek uz plakanas formas šķīvja plānā kārtā, lai tas steidzīgi atdziest.
- Risotto pasniedz ar trīs veidu sieriem.