Sacepums “Shepard’s pie”

Rudenim piestāv sātīgi ēdieni, un šis noteikti ir viens no tiem – angļu klasika no Anglijas laukiem, kur bieži ir drēgns un nemīlīgs laiks un ļaudis ar ēdienu grib sasildīties.

SASTĀVDAĻAS:

– 1 kg kartupeļu
– 150 ml silta piena
– 1 ēdamkarote sviesta
– sāls
– 500 g bio liellopu maltās gaļas
– 2 burkāni
– 1 sīpols
– 2 daiviņas ķiploku
– ½ burciņas Bioorto konservētu tomātu
– Fuchs garšviela gulašam

PAGATAVOŠANA:

1. Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu un ķiplokus smalki sakapā.
2. Pannā vispirms apcep gaļu, tad pievieno saceptos dārzeņus, konservētos tomātus, sāli un piparus. Visu sautē, kamēr gandrīz nemaz nav palicis šķidruma.
3. Otrā katliņā novāra kartupeļus. Kad tie mīksti, lieko šķidrumu nolej un ar stampu sastampā viendabīgā masā, pakāpeniski pievieno siltu pienu un sviestu un ar roku puto, kamēr masa gaisīga.
4. Stikla, metāla vai keramikas cepamo veidni ietauko ar sviestu, piepilda ar gaļas masu un izlīdzina. Pa virsu nekārtīgi izsmērē kartupeļu biezputru. Var arī veidot biezputras rozītes vai ar dakšu ievilkt svītriņas, bet mums patika tā – nekārtīgi.
5. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes, kamēr kartupeļu cepurīte apbrūnē un visas garšas sajaukušās.

Lai gardi!

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA