Arī receptēs šajā kampaņā valda rudens un ražas tēma. Raža mežā, raža dārzā, raža mūsu brīvdienu pusdienās. Šoreiz galda valdnieki ir absolūti latviskas vērtības – sēnes un grūbas.
SASTĀVDAĻAS:
1 puravs
250 g sēņu
2 ēdamkarotes pērļu grūbu
1 buljona kubiņš
1,5 litri ūdens
1 ēdamkarote Vusteras mērces
1 ēdamkarote sojas mērces
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA:
- Purava balto daļu sagriež ripiņās un ber katliņā. Apcep, līdz kļuvis mīkstāks. Pievieno sēnes, un uz vidēji lielas uguns apcep visu kopā, kamēr sēnes mazliet karamelizējušās.
- Pievieno mērces, grūbas, buljona kubiņu un ūdeni. Vāra, līdz grūbas kļuvušas mīkstas. Beigās pieliek sāli un piparus pēc garšas.