Sēņu un grūbu zupa

Arī receptēs šajā kampaņā valda rudens un ražas tēma. Raža mežā, raža dārzā, raža mūsu brīvdienu pusdienās. Šoreiz galda valdnieki ir absolūti latviskas vērtības – sēnes un grūbas.

SASTĀVDAĻAS:

1 puravs
250 g sēņu
2 ēdamkarotes pērļu grūbu
1 buljona kubiņš
1,5 litri ūdens
1 ēdamkarote Vusteras mērces
1 ēdamkarote sojas mērces
sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. Purava balto daļu sagriež ripiņās un ber katliņā. Apcep, līdz kļuvis mīkstāks. Pievieno sēnes, un uz vidēji lielas uguns apcep visu kopā, kamēr sēnes mazliet karamelizējušās.
  2. Pievieno mērces, grūbas, buljona kubiņu un ūdeni. Vāra, līdz grūbas kļuvušas mīkstas. Beigās pieliek sāli un piparus pēc garšas. 
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA