Svētku karpa ar rumā izturētiem augļiem un riekstiem

Decembris ir dažādu sacepumu un cepešu laiks. Kādam šī recepte noteikti noderēs svētku galdam, bet kāds ar šādu pildītu karpu var pārsteigt savus mīļos jebkurā no ziemas vakariem. Atliek vien SKY lielveikalā atrast savu iecienītāko zivi, rumu un augļus aromātiskam pildījumam, un sākt rosīties!

  • 1 karpa, iztīrīta
  • 100 g jebkādu žāvētu augļu – dateles, rozīnes, aprikozes
  • 50 g pekanriekstu vai mandeļu
  • 50 ml tumšā ruma
  • 1 ēdamkarote piparkūku garšvielu maisījuma
  • 1 citrons 
  • svaigi malti melnie pipari un sāls

Pagatavošana:

1. Žāvētos augļus un riekstus liek bļodā, pievieno ½ ēdamkaroti piparkūku garšvielas un atstāj garšām savilkties vismaz pāris stundu, vislabāk diennakti. 

2. Karpu nomazgā, nosusina un ierīvē ar pipariem un sāli un otru pusi piparkūku garšvielu. 

3. Citronu sagriež ripiņās.

4. Karpas vēderu piepilda ar žāvētajiem augļiem un riekstiem un pusi no citrona ripiņām. Otru pusi citronu izkārto uz karpas, pārlej pāri atlikušo šķidrumu un cep gatavu 200 grādu karstumā ~ 45 minūtes.

Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png
Sky_logo-1.png

 Rīga: Kārļa Ulmaņa gatve 122  •  Hipokrāta iela 28  •  Krasta iela 79  

 •  Duntes iela 19a (i/c SKY&MORE)  •  Rīgas – Siguldas šoseja 8 (Berģi)  

+371 6786 0700       sky@sky.lv
Visas tiesības rezervētas © SKAI BALTIJA