Svētki jau ir pavisam tuvu un to galds vienmēr ir īpašs. Tas dzirkstī, vizuļo un pārsteidz ar nebijušām garšu kombinācijām. Tādēļ šajā mēnesī piedāvāsim tiešām unikālas un gardēžiem radītas uzkodas svētkiem, sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda!“.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 300 g liellopu gaļas filejas
- 24 g šalotes sīpolu
- 10 g Extra virgin olīveļļas
- 20 g mazo kaperu
- 20 g loku
- 10 g konjaka
- 3 paipalu olas
- 1 SKY “kraukšķīgā” maize
- 60 g SKY zaļumu sviesta istabas temperatūrā
- sāls, pipari pēc garšas
- timiāna lapiņas dekorēšanai
Pagatavošana:
- Maizes šķēles apsmērē ar sviestu un nograuzdē uz pannas no abām pusēm. Katru šķēli sagriež trīs daļās.
- Gaļu, kaperus, lokus un šalotes sīpolus smalki sagriež.
- Pievieno paipalu olu dzeltenumus, konjaku, olīveļļu, sāli un piparus.
- Liek uz grauzdētajām maizes šķēlēm un dekorē ar timiāna lapiņām.